Valokuvataidekirjat

Yhdistelmä upeita valokuvia ja hyvää graafista suunnittelua kirjassa, joka on kaunis avata ja nautinto selata, on ihanteellinen ilmaisumuoto valokuvaajalle. – Martin Parr

Valokuvakirjat ovat olleet keskeinen osa 1990-luvulla alkanutta suomalaisen valokuvataiteen esiinmarssia maailmalla.  Valokuvakirjaperinteemme on laajasti tunnettu sekä korkeasta laadustaan että monipuolisuudestaan. Tästä on suurelta osin kiittäminen Valtion valokuvataidetoimikuntaa, joka on 1980-luvun alkuvuosista lähtien määrätietoisesti kohdentanut apurahoja valokuvakirjojen julkaisukustannuksiin.

Kirja on valokuvataiteessa keskeinen tapa esittää teoksia: valokuvakirja ei ole pelkkä näyttelykatalogi vaan oma itsenäinen teoksensa – kokonaisuus, jota ei voi toteuttaa toisin.

Kirja on teoksena pitkäikäinen, eikä se ole aikaan tai paikkaan sidottu.  Kokemuksena valokuvakirja on yhtä tuore, avattiinpa se tänään Helsingissä, huomenna Tallinnassa, ensi viikolla Frankfurtissa – tai vuoden kuluttua Tokiossa.

Valokuvagalleria Hippolyten kirjakaupassa on myynnissä laaja valikoima uusia ja vanhoja valokuvakirjoja. Tervetuloa suomalaisten valokuvakirjojen maailmaan!

Myynnissä oleviin julkaisuihin voi tutustua gallerian aukioloaikona: ti-pe 12-17, la-su 12-16.

Kirjauutuuksia

I Was An Apple And I Got Peeled But It Was A Good Thing, 2016 Designed by Hertta Kiiski and Johan

Lue lisää / Continue reading →

The Woman Who Married a Horse, 2016 Kehrer Verlag Englanninkieliset tekstit Sanna Lipponen Graafi

Lue lisää / Continue reading →

Tilaa Hippolyten uutiskirje