Kuukauden teos

Valokuvagalleria Hippolytessä näyttelyä pitävällä taiteilijalla on mahdollisuus ehdottaa Kuukauden teokseksi toisen taiteilijan (kollegan, ystävän, idolin) teosta, joka teemallisesti, tekniikan puolesta tai muulla tavoin linkittyy esillä olevaan näyttelykokonaisuuteen. Kuukauden teos -konseptilla pyritään saamaan taiteilijoiden teoksia laajemmin esille ja myyntiin sekä luomaan kiinnostavaa vuoropuhelua eri taiteilijoiden ja näiden teosten välille.

 

MAALISKUU 2017

Ajattelen tilallisuuden ja hetkellisyyden luovan merkityksiä sekä minun että Päivikki Alaräihän teoksiin. Työt ovat olemassa “täytenä” sen hetken, jolloin ne on rakennettu muotoonsa esitettävässä tilassa. Näyttelykokonaisuuden ulkopuolella teos on jo toinen, eikä koettavissa samalla tavalla.

Koen työskentelytavoissa olevan muutakin samankaltaista ja poikkeavista välineistä huolimatta taiteen teko on tuttu. Keskittyminen tiukkaan ajatukseen, esitykseen ja toteutukseen ohjaa teosta minimalistiseen ja oleelliseen muotoonsa. Pois jää kaikki ylimääräinen ja huomion saa laajaksi paljastava ajatus. –Tiina Palmu

PÄIVIKKI ALARÄIHÄ
Keltainen, harmaa, 2016
Akryyli, musta ja öljy kankaalle
74 x 62 cm
3 000 €

Paivikki_Alaraiha_Yellow_Grey

Tilaa Hippolyten uutiskirje