Kuukauden teos

Valokuvagalleria Hippolytessä näyttelyä pitävällä taiteilijalla on mahdollisuus ehdottaa Kuukauden teokseksi toisen taiteilijan (kollegan, ystävän, idolin) teosta, joka teemallisesti, tekniikan puolesta tai muulla tavoin linkittyy esillä olevaan näyttelykokonaisuuteen. Kuukauden teos -konseptilla pyritään saamaan taiteilijoiden teoksia laajemmin esille ja myyntiin sekä luomaan kiinnostavaa vuoropuhelua eri taiteilijoiden ja näiden teosten välille.

 

KESÄKUU 2017

’What’s the big hurry, man?’

Olen aina viehättynyt Kalle Leinon maalauksissa siitä, kuinka niiden primitiivinen, totaalisen fiktiivinen maailma on samalla niin totuudellinen. Rento maalausjälki luo huolettoman tunnelman, mutta samalla maalaukset ovat vähän ku ei-kielellisiä ilmestyksiä joiden sisältö on veitsenterävää.

Leinon teoksissa eläimet ja ihmiset sekä mittakaavat vaihtavat paikkaa, vedet paisuvat ja maapallo vyöryy pitkin jokia. Ihminen kantaa pienuudessaan kaaoksen turhan suurta lastia, oman taistelunsa taakkaa, mutta maalaukset eivät korosta vain tätä ihmisyyden puolta; teoksissa saman verran tilaa ottaa huumori, lohtu ja inhimillinen lämpö. Tämän tulkitsen seurauksena kyvystä ymmärtää.  – Tanja Koljonen

KALLE LEINO
Snail & Lion, 2014
Öljy kankaalle, 61 x 49,5 cm
900 €

Lehto_snail_lion

Tilaa Hippolyten uutiskirje