Näyttelyhaku

Näyttelyaikojen haku Valokuvagalleria Hippolyteen & Hippolyte Studioon

Hippolyten näyttelyhaku pähkinänkuoressa:
Näyttelyaikoja haetaan noin 1,5 vuotta etukäteen.
– Haku kahdesti vuodessa, viimeiset hakupäivät 31.10. ja 30.4.
– Hakemukset jätetään sähköisellä lomakkeella.

Keväällä 2017 haetaan syyskaudelle 2018. Hakuaika päättyy 30.4.2017

Yhdellä hakemuksella voi hakea joko gallerianäyttelytilaan, studiotilaan tai koko galleriaan. Samalla hakemuksella ei voi hakea vaihtoehtoisesti jompaa kumpaa näyttelytilaa.

Hippolyte jakautuu kahteen eri tilaan: suureen näyttelytilaan, Valokuvagalleria Hippolyteen (n. 72 m²) sekä pieneen näyttelytilaan Hippolyte Studioon (n. 13 m²). Suuri näyttelytila sijoittuu entiseen elokuvasaliin, joka on noin seitsemän metriä leveä, kymmenen metriä pitkä ja kuusi metriä korkea yhtenäinen tila. Entisen parvikatsomon alle erilliseksi tilakseen seinillä jaettu Hippolyte Studio on puolestaan matalampaa tilaa (n. 2,8 m). Kummassakaan näyttelytilassa ei ole ikkunoita. Katso tilan pohjapiirros alempaa.

Näyttelyhaku on avoinna kaikille taiteilijoille ja nykytaiteen eri muodoille. Valokuvataiteella on kuitenkin tärkeä rooli Hippolyten näyttelyohjelmistossa, joten näyttelyyn ehdotetuilta teoksilta toivotaan jonkinlaista yhteyttä valokuvaan tai valokuvan laajennettuun kenttään. Toivomme että hakija tarvittaessa avaa tätä suhdetta hakemustekstissään.

Näyttelykaudet

Näyttelyajan pituus on pääsääntöisesti neljä viikkoa, johon sisältyvät myös ripustus-, purku- ja 
avajaispäivät.

Hakemus ja tarvittavat liitteet

Näyttelyaikaa haetaan sähköisellä lomakkeella: Siirry lomakkeelle tästä.
Huom! Lomake avautuu 2.4.2017 ja sulkeutuu su 30.04.2017 klo 24.00.

Sähköisen lomakkeen liitteenä tulee olla kuvaus suunnitellusta näyttelykokonaisuudesta ja sitä mahdollisimman hyvin tukevat kuvanäytteet sekä ansioluettelo – kaikki mieluiten yhtenä pdf-tiedostona. Lomakkeeseen on mahdollista liittää enintään kolme tiedostoa ja kunkin liitetiedoston enimmäiskoko on 5 MB.

Liitteistä tulee käydä ilmi mahdollisuuksien mukaan suunnitteilla olevien teosten nimet, valmistumisvuodet, mitat, tekotapa ym. näyttelykokonaisuuden hahmottamista tukevia tietoja. Mikäli näyttelyehdotuksesi sisältää liikkuvaa kuvaa, siitä toivotaan näyte tai koko teos hakemuksen liitteeksi. Videoiden tulee olla katseltavissa jonkin internet-palvelun kautta (esim. Vimeo, Youtube), johon on hakemuksessa linkki.

Hakemusten käsittely

Hakemukset käsittelee 3–5-jäseninen näyttelytoimikunta, jonka jäsenistä ja puheenjohtajasta päättää Valokuvataiteilijoiden liiton hallitus. Toimikuntaan voidaan kutsua jäseniksi myös liiton ulkopuolisia asiantuntijoita, joista tiedotetaan hyvissä ajoin ennen hakuajan päättymistä. Kaikille hakijoille ilmoitetaan henkilökohtaisesti näyttelytyöryhmän päätöksestä. Kevätkauden päätöksistä pyritään ilmoittamaan ennen juhannusta ja syyskauden valinnoista jouluun mennessä.

Näyttelymaksut ja provisiot

Vuonna 2016 näyttelymaksu Valokuvagalleria Hippolyten näyttelyajasta on Valokuvataiteilijoiden liiton jäsenille 2 300 euroa ja muille 2 700 euroa. Hippolyte Studion näyttelymaksu on 660 € kaikille taiteilijoille. Molemmista tiloista näyttelymaksu on 2960 € (VTL:n jäsen) tai 3360 € (muut).

Näyttelymaksu sisältää tavanomaiset ripustustarvikkeet. Siihen ei sisälly kutsukorttien painatus- ja postituskulut tai AV-laitteistoa. Valokuvataiteilijoiden liitto perii teosmyynneistä välitysprovisiota 25 % alv:ttomasta myyntihinnasta.

Muuta huomioitavaa

Hippolyte Studiossa esillä olevien teosten äänet tulee ohjata kuulokkeisiin.

Lisätietoja:
Näyttelykoordinaattori Petronella Grönroos
050 379 9036, haku [at] hippolyte.fi

 

Hippolyten pohjapiirros alla:

HIPPOLYTE_uusipohjapiirros


Tilaa Hippolyten uutiskirje