Valokuvataiteilijoiden liitto

Valokuvataiteilijoiden liitto ry (VTL) on vuonna 1988 perustettu valtakunnallinen etujärjestö, joka pyrkii vahvistamaan valokuvataiteilijoiden yhteiskunnallista asemaa ja arvostusta Suomessa. Liitto tarjoaa valokuvaan pohjautuvalle taiteelle ja sen tekijöille näkyvyyttä, foorumeita ja verkostoja sekä kasvattaa osaltaan yhteiskuntamme kulttuurista pääomaa. Olennaisen osan liiton toiminnasta muodostavat jäsenistölle suunnattu tiedotus ja neuvonta, näyttelytoiminta sekä valokuvataiteeseen liittyvien tapahtumien järjestäminen.

Liitto konsultoi valokuvataidetta koskevissa kysymyksissä sekä yksityisiä tahoja että julkista taidehallintoa. Se myös ylläpitää Suomen vanhinta ja arvostetuinta valokuvagalleriaa, Valokuvagalleria Hippolyteä Helsingin keskustassa. Galleriassa järjestetään vaihtuvia näyttelyitä, ja tila toimii myös liiton teos- ja kirjamyynnin palvelupisteenä.

Gallerianäyttelyiden lisäksi liitto järjestää vuosittain valokuvataiteen myyntinäyttelyn sekä erilaisia temaattisia näyttelyitä kotimaassa ja ulkomailla.

Valokuvataiteilijoiden liitossa on tätä nykyä yli 400 jäsentä. Liiton jäsenyyttä voi hakea kaksi kertaa vuodessa, ja jäsenyydestä päättää liiton hallitus.

Hakuohjeet kohdassa Jäsenyys ja jäsenhaku.

Tilaa Hippolyten uutiskirje